zondag, 29. januari 2006 - 18:19

Feyenoord zet Heracles opzij

Feyenoord blijft in het spoor van PSV en AZ. De ploeg van trainer Erwin Koeman won met 0-4 bij Heracles Almelo. Nicky Hofs wist in de 25ste minuut de twijfelende Kwamé Quansah af te troeven, waardoor Salomon Kalou met een mooie boog over Pieckenhagen heen kon scoren: 0-1.

Dirk Kuijt maakte daarna duidelijk dat hij helemaal niet oververmoeid is en rondde met buitenkant schoen fraai af: 0-2. Twee minuten later verschalkte ook Romeo Castelen de Almelose verdediging, waardoor alle aanvallers van Feyenoord in de eerste helft al hadden gescoord.

Patrick Paauwe maakte er in de tweede helft nog 0-4 van middels een prachtige knal. Pierre van Hooijdonk mocht een kwartier voor tijd zijn rentree voor Feyenoord maken. De Rotterdammers staan in punten weer gelijk met AZ en drie punten achter koploper PSV.