zondag, 10. september 2006 - 22:25

Fiat Panda voor inwoners Lisse

Lisse

Op woensdag 18 september start het project ‘Buurtauto Lisse’, een initiatief, zonder winstoogmerk, van de Stichting Call a Car en de Vereniging Wheels4all in samenwerking met de gemeente Lisse. Inwoners van Lisse die lid zijn van Wheels4all kunnen vanaf 18 september tegen lage kosten gebruikmaken van de eerste buurtauto, een Fiat Panda.

Op woensdagavond 18 september is er om 19.30 uur een informatiebijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is in (deelname aan) het project. De bijeenkomst vindt plaats in ´t Poelhuys, Vivaldistraat 4 in Lisse.

De buurtauto kost € 2,-- per uur en € 0,18 ( inclusief brandstof) per kilometer. De maandelijkse contributie is vanaf € 5, --. Dat scheelt in vergelijking met een eigen auto gemiddeld zo’n € 1600,- per jaar in autokosten.

Niet alleen burgers kunnen profiteren van de buurtauto, ook de gemeente ziet de voordelen. Het is namelijk een extra voorziening om de parkeerdruk in wijken te verminderen. Tenslotte is het een alternatief voor het kopen van een eigen auto. De buurtauto stimuleert ook het bewuster autogebruik, waardoor mensen sneller de fiets of bus zullen pakken.

Eenmaal lid, dan kan de auto worden gereserveerd via Internet, telefonisch of per SMS. De auto is 24 uur per dag op te halen. Bij dubbelboekingen wordt via een plaatselijk autobedrijf een extra auto geregeld. Als aanvulling op de buurtauto is het ook mogelijk een huurauto te nemen voor vakanties of langere ritten.
Provincie:
Tag(s):