vrijdag, 23. juni 2006 - 22:11

Fietsen(d) door Woensel-Zuid

Eindhoven

Op dinsdagmiddag 27 juni organiseren de gemeente Eindhoven en het KEI kenniscentrum stedelijke vernieuwing een KEI-on-the-road sessie in Woensel-Zuid. Ruim 50 deelnemers uit het land krijgen tijdens een stadssafari zicht op resultaten van de Eindhovense wijk vernieuwing. Ook kunnen zij drie live-recensies van deskundigen bijwonen. Het accent van deze sessie ligt op de verschillende werkwijzen die gekozen zijn voor de vernieuwing van de Eindhovense wijken De Barrier, Woensel-West en Oud-Woensel.

Genoeg gepraat over problemen, plannen en processen, het is tijd voor resultaten van de stedelijke vernieuwing! Daarom worden dit voorjaar enkele KEI-on-the-road-sessies georganiseerd, zo ook in Eindhoven. Zodat betrokkenen uit het land een indruk krijgen van wijkvernieuwing in Nederland. Eindhoven speelt hierin een voortrekkersrol.

Deelnemers bezoeken tijdens een stadssafari per fiets de vernieuwde wijken. Zij krijgen de gelegenheid om individueel te praten met lokale betrokkenen als corporatiemedewerkers, bewoners, gemeentelijke projectleiders of een opbouwwerker. Zo ontstaat meer inzicht in de motieven van de wijkvernieuwing in Eindhoven. Op basis van welke argumenten wordt gekozen voor sloop-nieuwbouw of juist voor een heel organische aanpak? Hoe is een aanpak op maat te realiseren? Hoe effectief is men geweest? Is de aanpak inspirerend? En heeft de wijk hiermee de impuls gekregen om weer voor twintig jaar of langer verder te kunnen?

Aansluitend geven Peter van der Gugten (directeur Proper-Stok Woningen bv), Arnold Reijndorp (stadssocioloog) en Herman Vuijsje (socioloog, publicist) drie live-recensies waarin zij reageren op het succes van de verschillende werkwijzen.
Provincie:
Tag(s):