zondag, 29. oktober 2006 - 9:47

Fietsend stel geschopt en geslagen

Leeuwarden

Een 25-jarige man en zijn vriendin zijn in de nacht van woendag op donderdag op de Voorstreek in Leeuwarden, door een groep jongeren mishandeld. Dat meldde de politie zaterdag en is op zoek naar getuigen.

De man fietste met zijn vriendin rond 02.15 uur over de Nieuwestad. Zij reden daarbij achter een groep fietsende jongeren van rond de 18 jaar. Op de Voorstreek werd de Leeuwarder door een jongen uit die groep afgesneden. Hij maakte daar een opmerking over maar fietste verder.

Kort daarop werd het stel door de groep ingehaald, werd hen de pas afgesneden en kwam de groep om hen heen staan. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de Leeuwarder een harde klap tegen de zijkant van zijn hoofd kreeg. Daarna werd hij door verschillende jongeren geschopt en geslagen. Ook zijn vriendin kreeg klappen. Toen haar vriend zich over haar beschermde werd hij opnieuw geslagen en geschopt

De mishandelingen stopten toen één van de jongeren uit de groep tussenbeide kwam en riep dat het afgelopen moest zijn. Daarna fietste de jongeren weg in de richting van het Hoeksterpad of Cambuursterbrug.

Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan onder andere een gebroken neus. Hij deed aangifte. De politie is op zoek naar getuigen of anderen die helderheid in deze zaak kunnen brengen.

In het bijzonder is zij op zoek naar de jongen die zich over het tweetal ontfermde en de mishandeling deed stoppen. Dit is een blanke jongen van ongeveer 18 jaar, circa 1,85 a 1,90 m lang, normaal postuur, donker haar en donkere wenkbrauwen. De politie is 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 0900 8844. Informatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.
Provincie:
Tag(s):