maandag, 16. januari 2006 - 14:14

Fietsende verdachten na bedrijfsinbraak

Westerhaar

Gewaarschuwd door het inbraakalarm treft de eigenaar van een bedrijf aan de Garstweg op vrijdag 13 november rond 21.40 uur forse braakschade aan zijn bedrijf aan. De politie was snel ter plaatse maar dader(s) werden niet aangetroffen. Men was kennelijk zonder buit vertrokken.

Korte tijd later trof de politie op de Leidijk Oost een auto aan met buitenlands kenteken. De inzittende bleek een 35 jarige man van Oost Europese afkomst. Met diensthond Nero pakte de politiehondengeleider vervolgens een geurspoor op die vanaf de auto, over de weilanden, tot aan de achterzijde van het eerder genoemde bedrijf aan de Garstweg liep.
De verdachte is vervolgens aangehouden en ingesloten. Hij zal met behulp van een tolk worden gehoord.

Rond 02.30 uur kwam er een melding dat politiemensen in Hardenberg twee Oosteuropeanen rijdend op fietsen hadden aangetroffen. Nadere inspectie leerde dat de fietsen waren voorzien van gegraveerde postcodes uit Beerzeveld.

Op de Westerweg in Beerzeveld werd een opengebroken schuur aangetroffen. In de omgeving stond een wit gekleurd bedrijfsbusje. In de bus lagen diverse gereedschappen.
Hierop zijn de twee fietsende verdachten (26 en 34 jr) aangehouden en overgebracht naar het bureau in Hardenberg.
De 26-jarige verdachte bleek de sleutel van de witte bestelbus op zak te hebben. De politie heeft de zaak in onderzoek en bekijkt ook het mogelijke verband tussen deze twee verdachten en de verdachte van de poging tot inbraak aan de Garstweg.
Provincie:
Tag(s):