donderdag, 15. juni 2006 - 9:27

Fietsendief valt agenten aan en vernielt auto

Lekkum

De politie heeft dinsdagavond op de Canterlanswei een 29-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. De politie had een melding gekregen dat de man een fiets had gestolen bij het zwembad in Gytsjerk.

Na een korte zoekslag werd de Leeuwarder op de gestolen fiets aangetroffen op de Canterlanswei. Hierop werd hij aangehouden en niet geboeid achter in een politieauto gezet. Onderweg naar het politiebureau werd de man agressief omdat hij te horen kreeg dat hij waarschijnlijk een nacht in de cel moest doorbrengen. De man begon beide agenten te slaan, die daarop de politieauto aan de kant van de weg zetten. De Leeuwarder weigerde uit te stappen en begon het interieur en de apparatuur in de auto te vernielen. Met behulp van pepperspray werd de man uit de politieauto gehaald en in de boeien geslagen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten.
Eén van de twee agenten heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen als gevolg van de klappen die hij kreeg van de verdachte. De politie Fryslân deed aangifte van vernieling van een politievoertuig en gaat de schade verhalen op de verdachte.
Provincie:
Tag(s):