donderdag, 11. mei 2006 - 8:50

Fietsknoop puntensysteem Zeeland

Zeeland

15 Mei is het zover! Dan openen gedeputeerde economie en recreatie, mevrouw Maria le Roy en gedeputeerde infra-structuur, de heer mr. drs. A.J.G. Poppelaars op feestelijke wijze het fietsknooppuntensysteem Zeeland, de toppunten rondom het Veerse Meer en het Routebureau Zeeland bij één van de toppunten, Hofstede Twistvliet in Vrouwenpolder. Vanaf die datum zijn de routekaarten van de fietsknoop-puntenstructuur beschikbaar bij de Zeeuwse VVV’s en zijn de fietsmogelijkheden in Zeeland aanmerkelijk uitgebreid.

Samen met de Zeeuwse VVV’s, het Bureau voor Toerisme Zeeland, de Zeeuwse gemeenten en waterschappen en de provincie Zeeland heeft het Zeeuws Coördinatiepunt Fiets een fietsknooppuntensysteem uitgewerkt voor heel Zeeland. Dit fietsknooppuntensysteem bestaat uit zorgvuldig geselecteerde fietspaden, wegen, routes en attractiepunten die samen een netwerk vormen, waarbij de kruisingen van wegen/fietspaden als knoop-punt zijn gemarkeerd.

Met behulp van dit systeem kunnen fietsers zelf korte en lange fietstochten door Zeeland samenstellen. Het Zeeuwse knooppuntensysteem sluit aan op de knooppuntensystemen in Vlaanderen, Noord-Brabant en de Zuid-Hollandse Eilanden.

Het Routebureau Zeeland verzorgt beheer, onderhoud, marketing en promotie van het fietsknooppuntensysteem in Zeeland. Andere taken van het Routebureau Zeeland zijn de opzet van een centraal meldpunt voor algemene vragen over het netwerk, voor klachten en problemen van gebruikers, wegbeheerders en het bedrijfsleven.

Voor de controle van het fietsknooppuntensysteem heeft het routebureau een vrijwilligerscentrale opgezet. Het onderhoud van het knooppuntensysteem wordt geregeld met de wegbeheerders van de betreffende wegen en paden.

Aansluitend op het fietsknooppuntensysteem is het Toppuntensysteem opgezet in het gebied rond het Veerse Meer. Toppunten zijn horeca- en/of recreatiegelegenheden bij een fietsknooppunt waar je de auto kunt parkeren en afhankelijk van de beschikbare faciliteiten bij het toppunt, verder gaan met de fiets, skeelers, kano, zeilboot, te paard, met de huifkar of te voet.

'Fietsknooppuntenbewegwijzeringssysteem', 'fietsknooppuntenstructuur' of 'knooppuntensysteem' vinden veel Zeeuwen geen goede namen. Daarom heeft gedeputeerde Poppelaars inwoners van Zeeland opgeroepen om een leuke naam te verzinnen voor de fietsknooppuntenstructuur Zeeland. De winnaar en de nieuwe naam worden bekend gemaakt tijdens de opening op 15 mei.

Van 16.00 uur tot 18.00 uur zijn omwonenden van harte welkom op Hofstede Twistvliet om kennis te maken met het fietsknooppuntensysteem, het Routebureau en de toppunten.
Provincie:
Tag(s):