maandag, 26. juni 2006 - 14:02

Fietsmarkt op Mariënburgplein

Nijmegen

Tijdens de koopzondag 2 juli vindt op het Mariënburgplein in het centrum van Nijmegen een fietsmarkt plaats met daarbij allerhande fietsactiviteiten. De fietsmarkt is een initiatief van de afdeling Milieu van de gemeente Nijmegen en sluit aan op de campagne 'Je bereikt meer met de fiets'.

Op verzoek van de gemeente tonen op 2 juli vanaf 13.00 uur de fietsenhandelaren Wheels, Evers Jansen, Kersten en Kooij de meest uiteenlopende modellen sport-, lig- en stadsfietsen. Zij organiseren een prijsvraag en stellen prijzen beschikbaar, met als hoofdprijs een omafiets.

Stuntfietsers geven een doorlopende show en er is een 'theater op de fiets'. Een fietskoerier brengt belangstellenden op verzoek naar de fietsmarkt, de politie komt met informatie ter voorkoming van fietsendiefstal en Stadstoezicht laat zien hoe zij met de fiets een achtervolging inzetten. Verder zijn Milieudefensie, de Fietsersbond en de Hartstichting aanwezig.

De gemeente Nijmegen legt uit hoe zij bijdraagt aan een fietsvriendelijke stad en aan preventie van fietsdiefstal. Wethouder Jan van der Meer geeft daarover van 13.00 tot 14.00 uur desgevraagd tekst en uitleg. Op deze koopzondag zijn de bewaakte fietsenstallingen extra duidelijk aangegeven en zoals altijd tot 19.00 uur gratis.

Voor mensen die op 2 juli met de fiets naar het centrum komen, heeft de gemeente een praktisch presentje.

De fietsmarkt past bij de campagne 'Je bereikt meer met de fiets', die erop wijst dat fietsen gezonder is voor de fietser en voor het milieu.
Provincie:
Tag(s):