maandag, 24. juli 2006 - 16:28

Fietsvierdaagse afgelast door hittegolf

Diever

Maandagmiddag rond 16.00 uur is bekendgemaakt dat een tweede groot zomerevenement door de extreme hitte is afgelast. De Drentse Fietsvierdaagse is het tweede ‘slachtoffer’ van de hittegolf die Nederland op dit moment teistert. Het bestuur van de organisatie heeft na overleg met o.a. de GGD, de burgemeesters van de startplaatsen en Meteoconsult besloten om de fietstocht niet door te laten gaan.

Door de verwachtingen van de temperatuur deze week, waarbij het kwik naar 33 en mogelijk zelfs 35 graden Celcius zou kunnen gaan stijgen, vond de organisatie het na intern beraad niet verantwoord om de Fietsvierdaagse te laten plaatsvinden.

De Fietsvierdaagse zou dinsdag 25 juli beginnen.
Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Drentse Fietsvierdaagse dat het evenement niet doorgaat. Vorig jaar vierde men nog het 40-jarige jubileum van het populaire evenement. Bij de voorinschrijving dit jaar waren rond de 10.000 inschrijvingen binnengekomen voor de diverse routes van 30 tot 100 kilometer lang.

Een woordvoerder van de organisatie van de Drentse Fietsvierdaagse kon nog niet zeggen of men denkt aan het verplaatsen van het evenement naar een vroeger of later jaargetijde om daarmee minder afhankelijk te worden van extreme weersituaties.

De wandelvierdaagse in Nijmegen werd vorige week ook al gestaakt op de eerste dag nadat er 2 doden waren gevallen en honderden mensen onwel raakte vanwege de extreem hoge temperaturen.

De Strandzesdaagse is vandaag wel gewoon van start gegaan. Een licht zeebriesje en aan de kust toch wat lagere temperaturen maken dit vooralsnog mogelijk.
Provincie:
Tag(s):