dinsdag, 15. augustus 2006 - 17:12

'Fijn een stukje varen met miljoenenjacht'

Amsterdam

Maandag is in de haven van Amsterdam het 77 meter lange jacht 'Samar' binnengelopen en afgemeerd aan het Java eiland. Het schip, dat gebouwd is door Devonport Yachts, is eigendom van Kutayba Alghanim, een Engelsman die in Koeweit woonachtig is. Kennelijk is men fijn een stukje aan het varen want de afgelopen weken werd het schip al gezien in Letland, Denemarken, Polen, Finland en Noorwegen.

Met zijn 77 meter (253ft) is de Samar het grootste jacht dat in Engeland gebouwd is sinds het 125 meter lange Koninklijke jacht Britannia meer dan 50 jaar geleden.

De vijf dekken bieden ruimte aan 12 passagiers en 20 bemanningsleden. Het schip is voorzien van alle denkbare luxe zoals een volledig ingerichte fitnessruimte, hot-tubs en whirlpools op het bovenste dek. Op het bovendek staat zelfs een helikopter te wachten voor uitstapjes naar het vaste land.

Maandag is er op het schip een feestje gehouden waarbij veel bewaking aanwezig was. Het jacht vertrekt vermoedelijk woensdag richting Birmingham waarna ze verder reizen naar Frankrijk.
Provincie:
Tag(s):