zaterdag, 21. januari 2006 - 11:55

Finalisten KVL nemen CD op

Bunde

Het echte werk is begonnen voor de 11 finalisten van het Kinger Vastelaovend Leedjesfestival 2006. Vrijdag gingen ze één voor één naar muziekstudio Marlstone om hun liedje te laten opnemen op cd. Deze verzamel-cd is begin februari voor iedereen te koop.

De cd wordt met financiële steun van de Provincie Limburg aan alle Limburgse scholen voor primair onder gratis ter beschikking gesteld. De 11 finalisten zijn geselecteerd uit een grote groep van zo’n 60 inzendingen. Twee voorronden in november waren er voor nodig om de finalisten aan te wijzen.

KVL-voorzitter Ans Pennartz licht toe dat dit seizoen voor de eerste keer met voorronden is gewerkt. ‘Het was een hele organisatie, maar met hulp van ouders, kinderen en vaak leerkrachten is het twee keer een schitterend muzikaal feest geworden. Ook dit jaar was de kwaliteit van de liedjes weer erg goed. De jury heeft het beslist niet gemakkelijk gehad. In Noord- en Midden-Limburg heeft V.V. De Kwakkert (Heythuysen) de organisatie voor zijn rekening genomen,in Zuid-Limburg C.V. De Pottentaote (Beek). Gezien het succesvolle verloop zijn wij zeker van plan hier het volgend jaar mee door te gaan.’

Er zijn nog enkele weken te gaan voor de grote finale van het Kinger Vastelaovend Leedjesfestival op zondag 12 februari as. in Sporthal De Wieë in Posterholt zal plaatsvinden. Gastheer in Posterholt is C.V. De Biemösj.

De 11 finale –liedjes zijn Gaef mich mer zonnen euveral van Jeroen Joosten en Djarnyl Banwary (Blerick); Ki ka koe ka carnaval van B.S. De Schacht (Heerlen); Hocus, pocus wat ’n femilie van Bram, Julie en Crissy (Helden); Vastenoaveskleure van Joske Peeters en Jori Beeren (Horst); Vastelaovend in os Limburgs landj van Josje van Cruchten (Maasniel); Zing met miech met van Solange Garnier en Whitney Habets (Maastricht); De deuze van De Breuzeleerkes (Mechelen); Deere carnaval van B.S. St. Jozef (Moorveld-Geulle); Ozze opa van Basisschool De Meander (Reuver); Waem is de kloon van De BAS-kids (Roermond); De Indiaan met de carnavalsbanaan van Kelly Limpens, Basisschool Kirkeveldsje (Schimmert).
Provincie:
Tag(s):