maandag, 13. november 2006 - 17:02

Financiëerder computer voor 2200 euro opgelicht

Haarlem

Een 56-jarige inwoner werd op donderdag 8 november in de Grote Houtstraat aangesproken door een ongeveer 30-jarige onbekende Noordafrikaan. Deze vroeg hem om financiële hulp bij de aankoop van een computer. Hoewel het slachtoffer de man nog nooit had gezien, besloot hij hem toch te helpen. Samen kochten zij in een winkel een pc ter waarde van
ruim 2200 euro.

De rekening werd door de goedgelovige Haarlemmer betaald en de dankbare onbekende beloofde hem het geld snel terug te betalen. De weldoener vergat daarbij echter om de Noordafrikaan naar zijn naam of adres te vragen.

Toen het slachtoffer drie dagen later nog steeds niets van de onbekende had vernomen, wilde hij in het politiebureau aangifte doen van oplichting. De dienstdoende agent maakte melding van het voorval in het dagrapport maar omdat er sprake was van een civiele overeenkomst, kon de agent geen aangifte opnemen.

Het slachtoffer hoopt nu maar dat de onbekende toch nog met het geld aan zijn deur verschijnt. De politie adviseert nooit met onbekenden financiële afspraken te maken. Het is voor burgers onmogelijk om de identiteit van een onbekende te controleren. Mensen in financiële nood kunnen bij diverse instanties terecht voor hulp.
Provincie:
Tag(s):