maandag, 29. mei 2006 - 23:00

Financiële injectie voor bouw zorgwoningen

Maastricht

Staatssecretaris Ross van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft een bedrag van 66 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de realisatie van 4.400 zorgwoningen in Zuid-Limburg. Dit heeft de provincie vandaag maandag gemaakt. De woningen zullen worden gebouwd in de regio Maastricht, Mergelland, Nuth en Parkstad Limburg. Ook voor de diensten bij wonen met zorg trekt de staatssecretaris in totaal 2,2 miljoen euro extra uit.

Het Ministerie van Volkshuisvesting Welzijn en Sport (VWS) draagt met € 66 miljoen bij in de kosten van de zorgwoningen. De randvoorwaarden zijn dat de plannen van Zuid-Limburg de wachtlijsten moeten oplossen, het plan niet duurder mag zijn dan een klassieke invulling van de zorgvraag en het kwaliteit moet bieden. Vooral de integrale aanpak met alle betrokken partijen spreekt de staatssecretaris in het bijzonder aan.

Gedeputeerde Odile Wolfs laat in een reactie weten blij te zijn met de toegezegde miljoenen. ‘De zorgwoningen worden nu daadwerkelijk gerealiseerd. Hierdoor wordt het mogelijk dat veel ouderen met een indicatie voor onplanbare zorg of zwaarder met passende WWZ-arrangementen thuis kunnen blijven wonen’, aldus Wolfs.
Provincie:
Tag(s):