woensdag, 8. februari 2006 - 13:49

Financiële positie Willem II in orde

Tilburg

Willem II heeft dit seizoen natuurlijk magere resultaten als het over voetbal gaat. Gelukkig is de financiële uitgangspositie positief. Dat is een compliment waard.� Dat is de reactie van wethouder Hans Janssen (gemeentegebouwen, Willem II) na de bestudering van de financiële rapportage van de eredivisieclub.

In haar huurovereenkomst met de gemeente heeft de voetbalclub de verplichting om periodiek financiële informatie te verstrekken. Dit is zo sinds 2004, toen de gemeente de investeringen in met name het stadion overnam. “De cijfers zijn inmiddels ingeleverd en ze zien er gezond uit�, aldus Janssen.

“Samen met heel veel mensen in de stad betreurt het gemeentebestuur het zeer dat Willem II momenteel in de gevarenzone van de eredivisie verkeert. We dragen ze een warm hart toe. Een goed draaiende betaald voetbalclub is een stimulans voor de sportbeleving, een visitekaartje voor de stad en een belangrijk trefpunt voor het Tilburgse zakenleven. We hopen echt dat de last-minute overwinning op RBC een keerpunt betekent voor de Tricolores.

Willem II heeft bij het begin van het lopende seizoen de huurverplichting voor dit jaar reeds voldaan. De club heeft de diverse bv's tot één holdingstructuur omgezet voor een efficiënter bestuur. Dit verdraagt zich goed tot de afspraken die met de gemeente zijn gemaakt. Bij de volgende tussentijdse rapportage (april-mei 2006) zal, mede op basis van de sportieve prestaties, opnieuw de financiële actualiteit geschetst worden.
Provincie:
Tag(s):