zondag, 10. december 2006 - 16:24

Flevoland beloont vrijwilligers met dagje uit

Lelystad

De provincie Flevoland heeft op vrijdag 8 december – de dag van de vrijwilligers - zo’n honderd Flevolandse vrijwilligers getrakteerd op een dagje uit naar Brugge. Het ging dit jaar om vrijwilligers die actief waren op het gebied van sport en ouderenzorg. Met dit uitje wilde de provincie haar waardering tonen voor het vele werk dat de vrijwilligers verrichtten.

Sinds het Internationale Jaar voor Vrijwilligers in 2001, reikt de provincie jaarlijks een Flevolandse Vrijwilligersprijs uit. Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten hebben in 2004 besloten om steeds een bepaalde sector uit het maatschappelijk leven aan te wijzen die hiervoor in aanmerking komt.

Dit jaar hebben Axion en Sport Service Flevoland op verzoek van de provincie vrijwilligersorganisaties in de sectoren ouderenzorg en sport gevraagd om 50 van hun vrijwilligers uit te nodigen voor het dagje uit van de provincie. Omdat er sprake is van een inhaalslag wordt de prijs voor de afgelopen twee jaar en twee sectoren dit keer gecombineerd.

Na een ontvangst in Hotel Mercure, waar gedeputeerde John Bos de genodigden welkom heette, gingen de vrijwilligers met bussen richting Brugge, waar ze de kerstmarkt en een tentoonstelling van ijssculpturen bezoeken. De dag werd afgesloten met een diner in een hotel-restaurant in het Brabantse Terheijden.
Provincie:
Tag(s):