vrijdag, 29. september 2006 - 17:56

Flight Simulator Weekend bij Aviodrome

Lelystad

Tienduizenden mensen in ons land zijn elke avond een paar uur piloot. Sommigen van hen hebben nog nooit in een cockpit gezeten, maar starten en landen als de beste. Deze mensen doen aan computervliegen, of zoals ze het zelf zeggen: Flight Simulator vliegen. In het weekend van 4 en 5 november komen deze ‘Flight Simmers’ samen bij het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome, om demonstraties te geven, wedstrijden te vliegen en hard- en software te ruilen en te kopen.

Bij dit Flight Simulator Weekend op de Luchthaven Lelystad is iedereen welkom die in vliegsoftware is geïnteresseerd, of die zelf wel eens FlightSimulator speelt... of liever: vliegt!

Overal in de Aviodrome zullen in dit weekend FlightSimulator demonstraties worden gegeven. Er zijn diverse Nederlandse en buitenlandse FlightSim clubs aanwezig die de bezoekers op honderden computerschermen een kijkje laten nemen in de wereld van het ‘net-niet-echt-vliegen’. Sommige clubs vliegen in echte zelfgebouwde cockpits met digitale passagiers- of sportvliegtuigen; andere vliegen militaire missies of besturen liever een hangglider of een helikopter.

De bekendste ‘game’ in de wereld van de vliegsimulatie is Flight Simulator, dat door meer dan honderdduizend Nederlanders gespeeld wordt. Van dit bekende programma komt in oktober een nieuwe versie uit. Bij de Aviodrome wordt in verband met deze lancering een bijzonder kijkje achter de schermen gegund: Lead Game Designer Paul Lange, van de Microsoft Game Studios, komt speciaal voor het Flight Simulator Weekend bij de Aviodrome over uit de Verenigde Staten, om meer te vertellen over de laatste ontwikkelingen rond dit spectaculaire nieuwe programma.

Bezoekers van de Aviodrome die dit nieuwe programma Flight Simulator X zelf willen testen, kunnen dat doen op een van de vele pc’s die voor dit doel tijdens dit weekend beschikbaar zijn.

Tijdens het Flight Simulator Weekend worden op tientallen pc’s virtuele vlieglessen gegeven waarbij het publiek zijn eerste ‘vlieguren’ kan maken. En voor wie er niet genoeg van krijgt, zijn er verschillende mogelijkheden om in contact te komen met de diverse FlightSim clubs die wereldwijd vliegen via het internet, soms zelfs onder leiding van professionele luchtverkeersleiders.

Het FlightSimulator Weekend wordt georganiseerd op 4 en 5 november in het Nationaal Luchtvaart-Themapark op de Luchthaven Lelystad en is voor iedereen toegankelijk. Het evenement begint zowel op zaterdag als op zondag om 10:00 uur en eindigt om 17:00 uur.
Provincie:
Tag(s):