donderdag, 20. april 2006 - 16:40

Flinke toename auto inbraken

Zeist

De afgelopen maanden is er een flinke toename van het aantal auto-inbraken in Zeist. In de maand april is er tot nu toe al 153 keer ingebroken. De auto-inbraken vinden verspreid over de gemeente plaats, in woonwijken en bij bedrijventerreinen. De daders hebben het vooral voorzien op navigatiesystemen, audio-apparatuur en tassen waar waardevolle spullen in kunnen zitten. Het hoge aantal auto-inbraken baart de politie grote zorgen. Het stoppen hiervan en het aanhouden van de daders heeft hoge prioriteit.

De politie houdt extra toezicht in de gebieden waar de inbraken plaatsvinden en probeert de dader(s) op verschillende manieren op te sporen. Ondanks de inspanningen van de politie en enkele aanhoudingen afgelopen week blijven de diefstallen uit auto's helaas doorgaan. Om de pakkans van de dader(s) te verhogen doet de politie een beroep op de inwoners en bezoekers van Zeist mee te helpen auto-inbraken te voorkomen.

Bent u getuige van een auto-inbraak, u betrapt de dader op heterdaad of ziet een verdachte situatie, belt u dan direct de politie via telefoonnummer 112. Bent u slachtoffer van een auto-inbraak en is de dader al verdwenen, doet u dan aangifte bij de politie. Dit kan via internet of op het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):