dinsdag, 21. november 2006 - 19:36

Flits bij snelheids-overtreding binnenkort verledentijd

Amsterdam

Automobilisten die te hard rijden, worden binnenkort niet meer geflitst. De lichtflits blijft bij de nieuwe digitale snelheidsmeters, die de oude camera’s langs de weg zullen vervangen, namelijk achterwege. De snelheidsovertreders worden daarmee ‘onzichtbaar’ geregistreerd. Ook de verboden radardetectors herkennen de digitale paal niet.

De nieuwe camera’s, die landelijk zullen worden ingevoerd, zijn inmiddels in gebruik genomen in Zwolle en Ankeveen. De eerste boetes zijn ook al uitgedeeld. De belangrijkste flitspalen in het land worden nu eerst vervangen. Daarna volgt de rest van de analoge apparatuur. In tegenstelling tot de oude palen, die allemaal door dezelfde leverancier werden gemaakt, zullen de nieuwe snelheidsmeters door drie leveranciers worden geproduceerd. De snelheidsmeters zullen daarmee ook in drie verschillende vormen voorkomen.

Een voordeel is dat de nieuwe camera’s binnen enkele seconden digitaal de informatie van overtreders naar de politie versturen. De verwerkingstijd is daarmee veel korter dan bij de oude analoge apparatuur. Er hoeven immers geen filmrolletjes meer uit de camera gehaald te worden, die vervolgens eerst ontwikkeld moeten worden. De automobilist heeft de bon daardoor veel sneller in huis. Hierdoor heeft het ook geen zin meer voor overtreders om de paal die hun overtreding heeft geregistreerd te vernielen, omdat de informatie direct naar het politiebureau is gestuurd.
Categorie:
Tag(s):