dinsdag, 15. augustus 2006 - 17:51

Flying Birds nemen cd met bekende Nederlanders op

Hengelo

The Flying Birds, een muziekgroepje van verstandelijk gehandicapte Twentse jongeren, neemt binnenkort een nieuwe cd op. De muzikanten van de Dagcentra Twente, die allen onder begeleiding in aangepaste woonvormen wonen, krijgen daarbij de hulp van vele bekende Nederlanders.

Tom Egbers, Herman Finkers, Marga Bult, Hans Dijkstal en Bennie Jolink hebben hun medewerking al toegezegd. Ook Rob Maas, Kwame Quahsah en Remco Pasveer, spelers van voetbalclub Heracles Almelo willen hun bijdrage hieraan leveren. De opbrengst van de cd gaat voor een deel naar de Stichting Kans voor een Kind.

Het idee achter de actie komt van de grondlegger van de Flying Birds, Hans Klerkx. Ook Willem Hoevers, bestuurslid en initiatiefnemer van Kans voor een Kind draagt hieraan zijn steentje bij. “Hans benaderde mij met het verhaal dat de Flying Birds een cd gaan opnemen met als thema Integratie. Hij wilde graag een aantal spelers van Heracles Almelo mee laten zingen op de cd en aangezien ik verzorger van Heracles ben, verzocht hij mij om hulp.� Daarna filosofeerden de heren verder en kwam het idee om een samenwerkingsverband te maken met de Stichting Kans voor een Kind. “Je krijgt dan een omgekeerde integratie�, blijft Hoevers bij het thema van de cd.

"Wij als Stichting hebben tot doel om lijdende kinderen uit Twente een gelukkig moment te bezorgen. In dit geval kunnen we de kinderen van The Flying Birds zo’n hoogtepunt in hun leven cadeau doen en er tevens als stichting ook financieel nog wat aan overhouden. Ik heb redelijk wat contacten met bekende Nederlanders en ook John Weijel van NeW Entertainment uit Enschede, een bureau dat regelmatig belangeloos voor ons werkt, kent natuurlijk veel mensen.

Inmiddels hebben we Jannes en Ilse DeLange nog benaderd. We hebben goede hoop dat ook zij mee willen doen. Bovendien wil ik nog andere bekende artiesten warm maken voor dit plan.�

Op de cd zullen twee groepen van basisschool De Compaan uit Almelo, het koor Mix en het Melnbuul’n Piratenkoor het achtergrondkoor vormen.
Provincie:
Tag(s):