dinsdag, 18. april 2006 - 12:46

FNV wil taskforce voor NedCar

Een taskforce moet zo snel mogelijk een plan maken om de werkgelegenheid bij NedCar veilig te stellen. Die eis heeft FNV Bondgenoten dinsdagmorgen bij de directie op tafel gelegd.

Daarvoor had de topman van eigenaar Mitsubishi Motors, Osamo Masuko, in Born aan de bonden en de ondernemingsraad van de autofabriek duidelijk gemaakt vast te houden aan een herstructurering die wel eens duizend banen zou kunnen kosten. De directie van NedCar krijgt de ruimte passende oplossingen uit te dokteren.

FNV Bondgenoten eiste daarop dat een reorganisatie wordt opgeschort tot een taskforce een plan heeft gemaakt om banen te behouden. De discussie daarover gaat dinsdagmiddag verder.

Na een gesprek tussen Masuko en premier Balkenende op Tweede Paasdag over de toekomst van NedCar, was de topman vandaag present in Limburg.

Of er acties komen is nog onduidelijk. Vakbond de Unie heeft Tweede Paasdag gezegd dat een staking nu niet op zijn plaats zou zijn. Volgens Unievoorzitter Jacques Teuwen zal NedCar bij stakingsacties verliesgevend worden.
Provincie:
Tag(s):