maandag, 26. juni 2006 - 8:52

FNV: Zorgen over verkoop busbedrijf Connexxion

Amsterdam

Dinsdag wordt in de Vaste Kamercommissie gesproken over de verkoop van het busbedrijf Connexxion. De vakbond roept kaderleden uit de regio op, om de zitting bij te wonen. Afgelopen week heeft FNV Bondgenoten in een brief aan Minister Zalm haar zorgen geuit over de verkoop. Het verkopen van een meerderheidsaandeel aan de hoogste bieder, die meer geïnteresseerd is in de markt dan in het bedrijf, is slecht voor zowel het personeel als het openbaar vervoer. Volgens FNV Bondgenoten is voor de continuïteit van het bedrijf een andere oplossing nodig.

FNV Bondgenoten vraagt minster Zalm in de brief haar dromen te verwezenlijken. Dat is mogelijk indien slechts een minderheidsaandeel van het openbaar vervoersbedrijf Connexxion te verkopen aan de juiste koper. 'Een koper die investeert, innoveert en het publieke belang dient.
Het bedrijf kan dan groeien en de nabije consolidatieslag op de Europese markt aan', aldus Janny Koppens bestuurder FNV Bondgenoten.

'Het oud-overheidsgeld dat nog in het bedrijf zit moeten we zelf gebruiken en niet laten wegsluizen naar het buitenland, alwaar de openbaar vervoermarkt nog geslotener is dan hier'.

De bond roept haar kaderleden op, om dinsdag 27 juni om 14.30 uur naar het algemeen overleg van Zalm met de Vaste Kamercommissie te komen. Koppens:'Zodat de politiek ziet dat we verontrust en betrokken zijn'.
Categorie:
Tag(s):