vrijdag, 15. december 2006 - 12:58

Forse groei politiekorps politiedistrict ‘Maastricht’

Het politiedistrict ‘Maastricht’ (Eijsden, Margraten, Valkenburg aan de Geul, Meerssen, Maastricht) groeit de komende jaren met 34 fulltime banen. Dat is een groei van ruim 10 procent op de huidige 310 banen.Het grootste deel van die groei zal gerealiseerd worden in meer blauw op straat.

Vandaag is bekend geworden dat het Politiekorps Limburg-Zuid tot 2010 groeit met 174 banen. Het beleid om het grootste deel van die groei in te zetten op straat, is ook in het district Maastricht gevolgd.

In het district Maastricht zullen deze extra banen worden ingezet op straat, ter bestrijding van grote en kleine criminaliteit en de handhaving van de veiligheid. Daarvan worden 8 banen ingezet voor recherchewerk, en 26 in ‘blauw’, met name ter ondersteuning van het werk in de wijken en dorpen.

Vooral die overduidelijke zichtbaarheid van de wijkagent, stemt de burgemeesters in het district 'Maastricht' tot grote tevredenheid. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan een lang bestaande wens van de bevolking en de politiek.
Provincie:
Tag(s):