maandag, 20. november 2006 - 16:45

Forse schade en gewonde bij kettingbotsing A30

Barneveld

Bij een kettingbotsing tussen vier auto’s op de A30 bij Barneveld is maandagochtend forse schade ontstaan. Een van de inzittenden, een 27-jarige vrouw uit Ede, raakte gewond en is met nek- rug- en borstklachten naar het ziekenhuis gebracht. Vrijwel tegelijkertijd botsten nog twee auto’s op elkaar op hetzelfde traject, maar daarbij was alleen blikschade ontstaan. Door beide ongevallen ontstond tevens filevorming.

Omstreeks half negen botste een 36-jarige automobilist uit Ede op het traject tussen Ede en Barneveld achterop de auto van een 45-jarige man uit Bennekom. Die werd daardoor tegen zijn voorganger, een 49-jarige man uit Wijchen geduwd. Een 28-jarige automobiliste uit Ede, die achter de 36-jarige Edenaar reed, kon ook niet meer op tijd stoppen en botste achterop de aanrijding. Haar passagier, het 27-jarige slachtoffer, raakte daarbij gewond.

Een 23-jarige automobilist uit Veenendaal en een 47-jarige vrouw uit Ede botsten vrijwel tegelijkertijd op hetzelfde traject op elkaar. Alle betrokken auto’s zijn uiteindelijk weggesleept. De beide aanrijdingen hadden files op zowel de A30 als het onderliggend wegennet tot gevolg.
Provincie:
Tag(s):