donderdag, 28. december 2006 - 20:34

Fototoestel ingezet als extra opsporingsmiddel

Emmen

Tijdens de komende jaarwisseling gaat de politie in Zuid Oost Drenthe fototoestellen inzetten als extra opsporingsmiddel. Agenten gaan tijdens hun surveillances het toestel gebruiken om in bepaalde situaties (vernielingen en vreugdevuren) mogelijke verdachten vast te leggen, zodat op een later tijdstip alsnog actie kan worden ondernomen.

De jaarwisseling in Zuid-Oost Drenthe kenmerkt zich over het algemeen door gezelligheid en een relatieve rust. Maar ook zijn er in dit gedeelte van Drenthe nog veel kleine brandjes en vernielingen. Veel hiervan vinden plaats in de nacht van oud en nieuw na 24.00 uur, maar ook op de avond voorafgaand aan de jaarwisseling komen veel meldingen binnen bij de politie.

Door de hoeveelheid meldingen kan het zijn dat de politie niet alle meldingen direct kan afhandelen. Soms moeten we keuzes maken, maar dat betekent niet dat wij niks doen met de strafbare feiten die worden gepleegd aldus een politiewoordvoerder. "We gaan uit van een gezellige jaarwisseling, zonder ernstige verstoringen van de openbare orde en hopen de fototoestellen niet te hoeven gebruiken".
Provincie:
Tag(s):