zondag, 29. januari 2006 - 15:45

Frankrijk wint na incident met Nederland

Alexandre Premat wist na een overwinning in de kwalificatie vandaag ook de sprintrace op zijn naam te schrijven. De manier waarop zal echter een klein staartje krijgen aangezien het Jos Verstappen was die in de laatste ronde de uiteindelijke pole probeerde te grijpen. De Nederlander zat de hele race vlak achter de Fransman, totdat het mis ging in de laatste ronde.

Met het signaal dat men de laatste ronde inging probeerde de Limburger Premat in te halen, waardoor de Fransman bijna in de muur belande. Verstappen probeerde de blauw/wit/rode bolide aan de binnenkant in te halen, maar door een tekort aan weg moest de Nederlander vol in de remmen en raakte hij de Franse bolide. De wagens raakte elkaar, maar Premat wist zijn bolide op de weg te houden terwijl Verstappen aan de kant van de weg op moest geven. De Nederlander zal echter wel vanaf een zestiende plek mogen starten in de hoofdrace.

Het voordeel was voor Robbie Kerr, die in de laatste ronde voorbij wist te gaan aan de Tsjechische bolide van Tomas Enge en zo een tweede plaats pakte. Ook Neel Jani van Zwitserland en Ralph Firman van Ierland gingen voorbij aan Enge, die zijn wagen enkele meters voor de finishlijn aan de kant moest zetten. Helemaal onderaan vinden we Nelson Piquet Junior op een negentiende plaats, met alleen Stephen Simpson achter hem.
Categorie:
Tag(s):