maandag, 8. mei 2006 - 12:32

Fransman met 120 door bebouwde kom

Terneuzen

Zondagavond werd een 17-jarige jongen uit het Franse Lille in Terneuzen aangehouden. De jongen reed in een personen-auto over de Guido Gezellestraat in Terneuzen. Op een gegeven moment trok hij vermoedelijk aan zijn handrem waardoor de auto ronddraaide en terug reed in tegenovergestelde richting.

Surveillerende agenten wilden de bestuurder op zijn vreemde verkeersgedrag aanspreken. De auto werd aan de kant gezet en de bestuurder werd om zijn rijbewijs gevraagd. Hierop gaf de bestuurder gas en ging er als een dolleman vandoor.

De agenten hebben de achtervolging ingezet en er werden snelheden bereikt van rond de 120 kilometer per uur. (door de bebouwde kom) De bestuurder voerde geen verlichting. De achtervolging liep over de Scheldeboulevard, Willem de Zwijgerlaan en de Guido Gezellestraat. De bestuurder negeerde diverse rode verkeerslichten en reed, nog steeds, met zeer hoge snelheid. Op een gegeven moment raakte de auto een stoeprand. De wagen kwam in de berm terecht en raakte een boom om uiteindelijk tegeneen aarden wal tot stilstand te komen.

De bestuurder zat nog in het voertuig. De jongen is via een openstaand ruitje uit de auto gehaald en aangehouden. De bestuurder werd vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.

In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen van de 17-jarige jongen, die uiteraard niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij verklaarde dat hij absoluut niet in de auto had gereden. De jongen is in vrijheid gesteld, maar moet nog in het ziekenhuis blijven, ter observatie.
Provincie:
Tag(s):