zondag, 29. januari 2006 - 14:06

Fransman rijdt in op pompbediende

Meerssen

Een tankbediende is afgelopen vrijdag bijna omvergereden door een Fransman toen die zonder te betalen bij het pompstation wilde wegrijden, meldt de politie zondag. De bijna-aanrijding vond plaats bij het tankstation aan de Bunderstraat in Meerssen.

De pompbediende zag dat de Fransoos zonder te betalen wilde wegrijden. De medewerker sprong voor de auto om hem tot stoppen te dwingen. Omdat de Franse bestuurder toch bleef doorrijden probeerde de medewerker van het tankstation de man tot stoppen te brengen door op de motorkap van het voertuig te slaan. Uiteindelijk moest hij opzij springen om te voorkomen dat hij door de Fransman zou worden overreden.

Aangezien de verdachte richting de A2 wegreed, hield de gewaarschuwde politie diverse op- en afritten in de gaten. Uiteindelijk wist een patrouille van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) de man aan te houden. In zijn voertuig werd een mes aangetroffen. De Fransman werd overgebracht naar het cellencomplex in Maastricht en zal door de politie nader worden gehoord.
Provincie:
Tag(s):