vrijdag, 22. september 2006 - 21:50

Fret op het strand bijt van zich af

Vlissingen

Vrijdagmiddag zijn op het strand aan de Zwanenburgseweg in Vlissingen, achter de tennisvelden, twee mensen door een loslopende fret gebeten. De fret is, vermoedelijk met een soortgenoot, op het strand gedumpt.Een man uit Amsterdam werd door de fret gebeten toen hij iets uit zijn tas wilde pakken. Het beestje bleek bij zijn tas te zitten.

Hij moest zich op de Eerste Hulp van het ziekenhuis laten behandelen aan de bijtwond.Na het incident sprak de man agenten op het strand aan die de fret aantroffen bij de vloedlijn.

Nog voor ze het beestje te pakken konden krijgen probeerde de fret een galopperend paard aan te vallen. Dat kon worden voorkomen omdat de agenten de ruiter op tijd konden waarschuwen. Op het strand spelende kinderen werden door de agenten gevraagd om verderop op te gaan zitten.

Een Poolse vrouw die aan kwam lopen werd na een korte besnuffeling door de fret in haar teen gebeten. Nadat een van de agenten de fret met een tik tot bedaren had gebracht, kon het beestje door de dierenambulance worden meegenomen en overgebracht naar de Mikke.

De politie is op zoek naar mensen die gezien hebben dat de fret(ten) op het strand werden gedumpt. Ook zou de politie graag in contact komen met een eventuele vinder van de andere fret.

De tweede fret kan nog steeds op of in de nabijheid van het strand lopen. De badgasten wordt dus aangeraden om extra op te letten.
Provincie:
Tag(s):