vrijdag, 20. oktober 2006 - 13:33

Friese ondernemers geven onnodig veel geld uit

Joure

Friese ondernemers geven vaak onnodig veel geld uit aan vaste kostenposten en zijn als gevolg daarvan zelf debet aan een niet optimaal rendement in hun bedrijf. Dit blijkt uit onderzoek van Adviesbureau ADV Beter Werken.

Het adviesbureau heeft een aantal MKB-bedrijven en instellingen in Friesland bezocht en kan aan de hand van diverse metingen concluderen dat ondernemers vaak verzuimen onderzoek te doen naar de mogelijkheden tot het reduceren van de kosten of verzuimen deze mogelijkheden te benutten. Toch is er een aantal posten waarop eenvoudig bezuinigd kan worden, te weten onder andere personeelskosten, belastingen, verzekeringskosten, huisvestingskosten en telefoonkosten.

Vaak ontbreekt het ondernemers aan tijd om een goede afweging te maken van de kosten. Adviesbureau ADV Beter Werken kan ondernemers laten zien dat op relatief eenvoudige wijze honderden tot zelfs enkele tienduizenden euro’s op jaarbasis kan worden bespaard, zonder dat daar een investering tegenover hoeft te staan.

Adviesbureau ADV Beter Werken, met vestigingen in Joure, Grou en Wommels, houdt zich bezig optimalisering van de bedrijfsvoering van organisaties in het MKB.
Provincie:
Tag(s):