donderdag, 23. november 2006 - 10:30

Friesland’s grootste bal

Oudehaske

Over het algemeen worden de gehaktballen steeds kleiner, maar dit is absoluut niet het geval bij cafetaria ‘De Snackmobiel’ in Oudehaske. Hier zijn gehaktballen van maar liefst 980 gram te vinden.

‘Het is eigenlijk allemaal begonnen als een grapje’, aldus cafetaria eigenaar Ron. ‘De wekelijkse stroom van bouwvakkers, die op vrijdags hun snack komen halen, klaagden (onterecht) steeds weer dat mijn gehaktballen kleiner werden’.

Ron besloot hier wat aan te doen en kwam op het idee om een super gehaktbal te maken, om zo de honger van de bouwvakkers te stillen. Inmiddels is de grote gehaktbal, genaamd ‘de winterbal’, een groot succes en tot de verbazing van de cafetaria eigenaar komen steeds vaker mensen vanuit verschillende delen van het land om zijn beroemde gehaktbal te proeven. ‘Dat een grapje tot zoiets kan leiden had niemand natuurlijk verwacht’.

Ondanks dat het nog niet is bevestigd, lijkt het erop dat ‘de winterbal’ de grootste gehaktbal van Friesland is en mischien wel van heel Nederland.
Provincie:
Tag(s):