vrijdag, 23. juni 2006 - 21:38

Frieslandroute dicht tussen Hoogersmilde en Friese grens

Hoogersmilde

Op maandag 26 juni starten de werkzaamheden aan het laatste deel van de N381. Met het aanpassen van het wegvak tussen Hoogersmilde en de Friese grens is de provinciale weg, beter bekend als de Frieslandroute, dan helemaal in een nieuwe jas gestoken. De weg krijgt de inrichting volgens de landelijke geldende richtlijnen en is daarmee veiliger terwijl ook de doorstroming van het verkeer door de aanleg van ongelijkvloerse kruisingen verbeterd is. Naar verwachting is het wegvak op 4 juli weer open voor alle verkeer.

Om het werk uit te voeren is het noodzakelijk de weg voor alle verkeer af te sluiten. Weggebruikers moeten rekening houden met langere reistijden. De weg vormt de belangrijke schakel tussen Drenthe en Friesland. Verkeer wordt in de komende weken omgeleid door middel van borden. De N371, de weg langs de Drentse Hoofdvaart, blijft bereikbaar via de op- en afritten van de N381.

Op 14 oktober a.s. vindt de officiële opening plaats als marathonlopers de afstand vanaf de Friese grens naar stadshart van Emmen over de weg met de groene streep afleggen. Ook zullen de kunstwerken van de Britse kunstenaar Deacon op hun plek staan.

Informatie over de werkzaamheden en de openingsfestiviteiten zijn te vinden op www.N381.nl en www.dwarsdoordrenthe.nl
Provincie:
Tag(s):