dinsdag, 21. maart 2006 - 9:12

Frituurvet van 14 bedrijven in het riool

Leek

De politie heeft naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Noord grootschalige vetlozingen op het riool in de gemeente Leek opgespoord.In de uitzending werd de hulp ingeroepen van getuigen door een foto te tonen van een tot dan toe onbekende man die zijn giertank leegde op het riool. Hierop kwam een aantal tips binnen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat zowel een 41-jarige man uit Leek als een loonbedrijf uit Tolbert het vet bij circa vijftien horecagelegenheden in de gemeenten Leek en Marum inzamelden. Dit deden zij in opdracht van een bedrijf uit Leek. De 41-jarige man uit Leek loosde het vet vervolgens op het riool. Uit verhoor is inmiddels gebleken dat hij dit circa negen jaar doet en gemiddeld zo’n acht keer per jaar. Ook loosde hij een deel van het vet in zijn gierkelder, om het vervolgens over het land uit te rijden. Het loonbedrijf uit Tolbert deed hetzelfde, maar loosde het vet alleen in een gierkelder, om het vervolgens ook over het land uit te rijden. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ook tegen het bedrijf uit Leek dat hiervoor opdracht gaf wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij heeft afval ingezameld en afgegeven zonder hiervoor over de juiste vergunningen te beschikken. De horecagelegenheden hebben de voorschriften op het gebied van het afgeven van afval overtreden. Ook tegen deze bedrijven wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):