donderdag, 31. augustus 2006 - 22:45

FSO gaat samenwerken met NFI

Eindhoven

Politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) starten op maandag 4 september een samenwerkingsverband met de Forensische Samenwerking in de Opsporing (FSO). Twee medewerkers van FTO-afdelingen in Zuid Nederland, Brabant, Limburg en Zeeland, gaan samenwerken met twee medewerkers van het NFI.

Dit aantal wordt later mogelijk uitgebreid. Zij zijn de forensische adviseurs die zeer ervaren en deskundig zijn op het gebied van de forensische opsporing (sporenonderzoek). Ze adviseren en assisteren bij onderzoeken, vooral bij moordzaken en andere kapitale delicten. Maar zij bekijken ook de aanvragen voor forensisch onderzoek aan het NFI in Den Haag, zij volgen en evalueren onderzoeken. Research en forensische kennisvermeerdering behoren ook tot hun taken.

Het nieuwe team werkt vanuit het gebouw van de afdeling Forensisch Technische Opsporing van de Divisie Recherche van de politie Brabant Zuid-Oost in Eindhoven. Van daaruit ondersteunen ze alle FTO-afdelingen in de politieregio’s van Brabant, Limburg en Zeeland. Deze FTO-afdelingen blijven zelf hun eigen forensische onderzoeken doen. De heer H. B. Corbijn, hoofd van de FTO van politie Brabant Zuid-Oost wordt de voorlopige locatiemanager van het samenwerkingsverband.
Provincie:
Tag(s):