woensdag, 8. maart 2006 - 15:19

Ga fietsen

Uithoorn

Fietsers lopen in Nederland teveel risico om slachtoffer te worden van een verkeersongeval. Vooral kinderen zijn kwetsbaar, omdat ze vaak over het hoofd worden gezien. Om deze laatste groep te beschermen pleit GroenLinks dat scholen aan ‘schoolfietsen’ gaan doen. Met deze nieuwe les, zullen kinderen zich veiliger voelen en zich gemakkelijker door het verkeer bewegen.

Fietsers scoren verreweg het hoogst op de lijst van het slachtofferrisico. Jaarlijks vallen er zo’n 200 doden in het verkeer, waaronder 53 kinderen. De politie van Amsterdam/Amstelland controleert de laatste tijd intensiever nabij scholen. Flexteams in o.a Uithoorn houden het verkeer nauwlettend in de gaten wanneer scholen uitgaan. Wanneer een voertuig overlast veroorzaakt door foutief te parkeren zal na één waarschuwing een boete volgen.

Ouders die de kinderen met de auto naar school brengen en ophalen zorgen voor een grote(verkeers)overlast, die bovendien niet bijdraagt in de veiligheid voor de kinderen op de fiets.

Hiermee hoopt de politie aan ouders een waarschuwing af te geven. Ook 3VO roept ouders op om de kinderen met de fiets of te voet naar school te laten gaan. Niet alleen is de veiligheid bij en rondom de scholen hoger, maar zullen de kinderen spelenderwijs leren om te gaan met het verkeer en de bijbehorende verkeersregels.

Als u het niet voor de kinderen doet doe het dan voor uzelf, u algehele conditie zal er met sprongen op vooruitgaan.
Provincie:
Tag(s):