vrijdag, 10. februari 2006 - 12:46

Gaan er wéér koppen rollen bij B&W?

Delfzijl

Nadat de wethouders op de ingelaste raadsvergadering van donderdagavond een lijmpoging hebben afgewezen, is het zeer waarschijnlijk dat burgemeester Appel opstapt. Tijdens de bijeenkomst kwam naar voren dat niet alleen gemeentesecretaris Visser maar ook loco-secretaris Stoffers opstapt. Ook zou een onbekend aantal ambtenaren ziek thuis zitten door de werkwijze van Appel.

Delfzijl, lekker leven aan zee, de slogan van de Groningse havenplaats klinkt aanlokkelijk. Maar het politieke klimaat in de stad is inmiddels tot ver onder nul gedaald. Sinds 1989 valt men met de regelmaat van de klok al ruziënd over elkaar heen.

Raadsleden, beschuldigd van verkrachting en aanranding en wethouders die citeren uit niet bestaande brieven moesten uiteindelijk het veld ruimen.

Eind jaren ’90 doet secretaris Franke enkele geruchtmakende uitspraken in de media. Mensen met een hoger IQ dan 80 zouden de stad moeten verlaten en in sommige wijken die kampen met grote leegstand zou volgens Franke nog geen junk willen wonen.
Van loco-burgemeester Harms mag Franke samen met de junks in Amsterdam uit een vuilnisbak gaan eten. Met een persprijs in de zak stapt ook Franke uiteindelijk op.

Als in 2004 Maritje Appel tot nieuwe burgemeester wordt benoemd lijkt de gemeente in rustiger vaarwater terecht te komen. Maar niets is minder waar. Een zoekgeraakte brief met een subsidieverzoek zorgde ervoor dat wethouder Huisman in augustus 2004 de gemeenteraad voor gezien hield. En nu is het dus de burgemeester die voor donkere wolken boven Delfzijl zorgt………….
Provincie:
Tag(s):