maandag, 10. juli 2006 - 15:07

Gasbeton zorg voor ravage op de A1

De Lutte

Een aanrijding op de A1 ter hoogte van oprit De Lutte heeft op maandagmorgen rond 07.00 uur voor een enorme ravage gezorgd. Op de A1, richting van Oldenzaal reed een vrachtwagen met aanhanger, die beide waren geladen met gasbetonblokken. Een 48 jarige automobilist uit Beuningen wilde vanaf oprit De Lutte de A1 oprijden en verleende daarbij geen voorrang aan de 53 jarige vrachtwagenchauffeur uit Papenburg (D).

De automobilist botste met zijn voertuig tegen de aanhanger, die daarop. De lading gasbeton kwam daarbij zowel de noord- als zuidbaan terecht. Zes personenauto’s raakten beschadigd door rondvliegende gasbetonblokken. Een 29 jarige Zweed uit Olofstrom raakte licht gewond en kon ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld.

Beide rijbanen werden voor het verkeer afgesloten waarna de opruimingswerkzaamheden startten. Om 09.00 uur kon het verkeer, weliswaar over de vluchtstrook, haar weg vervolgen. Rijkswaterstaat is tot 11.45 uur bezig geweest met het vrij maken van de rijbanen.
Provincie:
Tag(s):