dinsdag, 11. april 2006 - 12:15

Gastvrijheid op het platteland beleven

Agri-cultura is een samenwerkingsproject tussen 9 gemeenten in het Nederlands-Duitse grensgebied (Oost Gelre, Winters-wijk, Aalten, Berkelland, Borken, Gescher, Südlohn, Velen en Vreden) en momenteel 55 bedrijven/aanbieders van landelijke gastvrijheid.

Agri-cultura laat haar gasten de grensregio Achterhoek en Westmünsterland op een nieuwe manier beleven met o.a. een bewegwijzerde route (totale lengte ongeveer 300 km) door het natuurlijke landschap en langs de deelnemende bedrijven met ook (meer-)daagse arrangementen.

In Oost-Gelre zijn sinds 2002 de volgende 5 bedrijven deelnemer van Agri-cultura: Biologisch Melkveeboerderij Kraanswijk, Natuurpark De Leemputten, Molen De Vier Winden, Kaasboerderij Weenink en Erve Kots.

In 2006 wil Agri-cultura geïnteresseerde bedrijven de kans geven ook deelnemer te worden. Bedrijven In Oost Gelre met landbouw-, museum- en/of horeca-activiteiten, mensen met een landelijke tuin of een bedrijf in de sfeer van cultuur-landschap beleven/natuurbelevenis dat graag gasten ontvangt, zijn potentiële deelnemers.

Voor meer informatie over het project of een aanmeldings-formulier kan men terecht bij de beleidsmedewerker toerisme-recreatie van de gemeente Oost Gelre, tel. (0544) 393492, e-mail: r.verspiek@oostgelre.nl. Ook kan men voor meer informatie de website van Agri-cultura raadplegen: www.agri-cultura.net
Provincie:
Tag(s):