dinsdag, 5. september 2006 - 14:30

Gaswolk boven Amsterdam leidt tot veel telefoontjes

Amsterdam

De brandweer van Amsterdam is dinsdagmiddag overspoeld met telefoontjes van verontruste bewoners omdat zij een gaslucht waarnamen. Volgens een woordvoerder van de brandweer van Amsterdam is de gaslucht afkomstig van een schip op de Noordzee dat voor de kust bij Katwijk ligt.

De brandweer is direct met metingen gestart maar daarbij zijn geen gevaarlijke concentraties gemeten die gevaar op kunnen leveren voor de volksgezondheid. ‘We worden nog wel steeds gebeld door burgers die de gaswolk ruiken, maar er is dus op dit moment geen enkel gevaar’, aldus de woordvoerder. ‘Bovendien blijven we meten totdat de gaswolk is verneveld. De vervelende stanklucht levert dus geen gevaar op’.

Ter bescherming tegen insecten wordt de lading van schepen beschermd met een voor insecten dodelijk gas. Het schip heeft dinsdag aan het begin van de middag de laadruimte ontgast waarbij het gas uit de laadruimte is verwijderd. De gaswolk die hierbij ontstond is, doordat de wind richting de kust stond, over een gedeelte langs de kust tussen Leiden en Amsterdam gedreven.
Provincie:
Tag(s):