dinsdag, 15. augustus 2006 - 12:36

Geanimeerde vrouwen bestelen Duitser

Hengelo

Op maandag 14 augustus deed een 49-jarige Duitser aangifte van diefstal met geweld. Omstreeks 20.00 uur zat de Duitser op een terrasje in de binnenstad van Hengelo. Aldaar maakte hij contact met twee, voor hem onbekende, vrouwen en raakte in gesprek. Tijdens het gesprek kwam naar voren dat de vrouwen hem een ‘leuke avond’ wilden bezorgen. De vrouwen vertelden de man even later dat ze hiervoor wel geld wilden hebben.

De man stemde hiermee in en gaf aan één van de vrouwen een flink geldbedrag. De vrouwen hebben hun beloftes echter niet waargemaakt. De Duitse man kreeg, ondanks zijn verzoek, het geld niet terug.

Op de Oldenzaalsestraat kwamen de Duitser en de twee vrouwen een man op een fiets tegen. De vrouwen kenden deze man en begonnen plotseling heel vervelend tegen de Duitser te doen. Één van de vrouwen haalde opeens een spuitbusje uit haar tas en spoot hiermee de Duitse man in zijn gezicht. Daarop renden zij, met het geld, hard weg. Ook de man op de fiets ging er vandoor. Door de spray in de ogen kon de Duitse man het drietal niet meer achterhalen.

Het signalement luidt:

Vrouw 1:
donkere huid, bijna zwart, donker haar tot over de schouder
ongeveer 25 jaar en ongeveer 1.60 m lang

vrouw 2:
blanke huid, bijna zwart haar tot aan haar middel, ongeveer 25 jaar oud en 1.80 m lang. Zij droeg een piercing in de neus, bestaande uit een klein briljantje. Ook had zij een klein briljantje op een van haar tanden

Van de fietser is geen signalement bekend.
De Politie Twente stelt een onderzoek in naar deze diefstal en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de Politie Twente 0900-8844 of anoniem Bel M. 0800-7000
Provincie:
Tag(s):