dinsdag, 26. september 2006 - 9:22

Gebrekkige brandveiligheid winkels

Leidschendam-Voorburg

Winkelbedrijven overtreden in veel gevallen de brandveiligheidsvoorschriften. Tijdens een recentelijk gehouden integrale controle door de gemeente Leidschendam-Voorburg, brandweer en politie in het winkelcentrum De Julianabaan in Voorburg bleek de brandveiligheid bij de helft van de bezochte winkels niet in orde.

Zo troffen inspecteurs onder andere geblokkeerde nooduitgangen en vluchtwegen aan, niet bereikbare brandblussers en -slangen, een afgekeurde brandhaspel, gebreken aan de noodverlichting en te weinig of zelfs geheel ontbreken van de verlichte ´uit´-bordjes die de nooduitgangen aangeven. De actie was vooraf bij de winkeliers aangekondigd.

Loco-burgemeester Marcel Houtzager reageert geschrokken. "Deze resultaten zijn zeer verontrustend; de problematiek doet zich namelijk niet alleen in Voorburg voor. Bij een vergelijkbare actie eind vorig jaar in winkelcentrum Leidsenhage hebben we bij het merendeel van de bezochte winkels ook gebreken geconstateerd aan vluchtwegen en nooduitgangen. Het is dan ook niet uit te sluiten dat deze problematiek landelijk speelt. Ik vind dat ondernemers de veiligheid voor zichzelf en het winkelende publiek hoog in het vaandel moeten hebben staan. Wij nemen onze taak als handhavende instantie in ieder geval serieus en zullen hier als gemeentebestuur dan ook stevig tegen optreden. De veiligheid van inwoners en bezoekers aan deze gemeente staat voorop," aldus Houtzager.
Provincie:
Tag(s):