zaterdag, 25. februari 2006 - 15:19

Gebroken been of niet, Vastelaovend zal het zijn

Venlo

Vastelaovend 2006 is officieus van start gegaan. Een koude wind sloeg de carnavalsvierders zaterdagochtend nog in het gezicht, maar eenmaal in de Venlose Zoepkoel bij een lekker zonnetje, was het heerlijk weer. De 15 editie van de Boètegewoeëne Boètezitting mocht zich dit jaar verheugen op een korte aanwezigheid van premier Jan-Peter Balkenende. Hij koos ervoor om dit jaar de carnavalssfeer op te snuiven in Limburg en Brabant.

Kort voor de aanvang van de Boètezitting arriveerde de premier en maakte kennis met de artiesten. Een poging om in de buitenlucht een ronde te maken mislukte vanwege de drukte.

De meesten van de aanwezigen in de Zoepkoel zal de komst van premier Balkenende zijn ontgaan. Maar zij kwamen ook voor de carnavalskrakers, zoals gezongen door LVK winnaar Kartoesj en de kleintjes van basisschool de Schacht uit Heerlen, die het KVL hebben gewonnen. Voor de echte Limburger gaat een vastelaovend ook niet verloren door tegenspoed.

Een Venlose dame had dit jaar kort voor carnaval voor de tweede keer haar been gebroken (zie foto), maar een rolstoel en krukken deden voor haar wonderen. En een pilsje verzacht de pijn van deze goedlachse dame.
Provincie:
Tag(s):