donderdag, 10. augustus 2006 - 11:51

Gebruik regiotaxi tegen strippenkaarttarief succesvol

Regionaal

Het gebruik van de Regiotaxi tegen strippenkaarttarief, zoals dat op een aantal trajecten geldt in de Noordoostpolder, is in korte tijd zo’n succes geworden dat het financieel niet meer uit kan. De provincie Flevoland beraadt zich daarom op de mogelijkheid om een ander tariefsysteem te introduceren.

Sinds september 2005 kunnen inwoners en bezoekers van Noordoostpolder op een aantal trajecten en tijden gebruik maken van Regiotaxi tegen hetzelfde tarief als het tarief in de bus. Het strippenkaarttarief geldt op de trajecten en tijden waarop voorheen de lijn 42, 75 en 76 reden.

De provincie Flevoland, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer, heeft dit mogelijk gemaakt omdat een aantal dorpen ’s avonds en in het weekend anders zonder openbaar vervoer zouden zitten. Het eerste halve jaar was het gebruik overeenkomstig de verwachting: zo’n 1500 reizigers per maand maakten gebruik van de mogelijkheid om goedkoop met de Regiotaxi te reizen.

De afgelopen vier maanden is het aantal reizigers sterk gestegen. Maandelijks gebruiken nu meer dan 2000 reizigers de goedkope Regiotaxi. Vooral abonnementhouders die ’s avonds en in het weekend gratis kunnen reizen, weten de Regiotaxi te vinden. De provincie is verheugd dat Regiotaxi Flevoland in een behoefte blijkt te voorzien, maar aan de andere kant kost het de provincie nu maandelijks 10.000 euro extra en dat bedrag groeit nog steeds.

De provincie had oorspronkelijk de bedoeling om de “strippenkaart Regiotaxi� per 1 september uit te breiden naar Swifterbant, Biddinghuizen en Zeewolde, maar nu in de Noordoostpolder zo’n onverwacht forse groei optreedt met een dreigend financieel tekort, beraadt zij zich op de mogelijkheid een ander tariefsysteem te introduceren.

In ieder geval kunnen de inwoners van Noordoostpolder tot 1 januari nog profiteren van de goedkope Regiotaxi. In de herfst zullen Gedeputeerde Staten een besluit nemen over een eventueel ander tariefstelsel dat er voor moet zorgen dat iedereen een betaalbare Regiotaxi houdt, maar de verliezen voor de provincie in de hand houdt.
Provincie:
Tag(s):