vrijdag, 23. juni 2006 - 22:10

Gedeputeerde ‘bak ze bruin’

Groningen

Op maandag 26 juni zal gedeputeerde Henk Bleker van 16:00 tot 18:00 uur biologische pannenkoeken bakken in de kookstudio van de Jumbo Euroborg. Alle kinderen die de supermarkt bezoeken mogen even proeven! De actie is gericht op het promoten van biologisch producten, en daarmee de Groninger biologische landbouw.

De provincie Groningen wil de biologische landbouw stimuleren door middel van afzetbevordering en ketenontwikkeling. In 2005 heeft de provincie haar beleid op het gebied van biologische landbouw geëvalueerd. Toen bleek dat de sector mede door de provinciale inzet is uitgegroeid tot een kleine, maar volwaardige en nog steeds groeiende sector. De inzet van de promotor biologische landbouw van de provincie was daarmee tot en met 2007 gegarandeerd. Een van zijn taken is om samen met de landelijke taskforce Marktontwikkeling te zoeken naar mogelijkheden om de verkrijgbaarheid en herkenbaar-heid van biologische producten in de noordelijke supermarkten te vergroten. Om biologische producten in de supermarkten te krijgen is tevens het project EkoImpuls gestart.

De nieuwe supermarkt bij de Euroborg is van start gegaan met ruim 300 biologische producten in het assortiment, en streeft naar zoveel mogelijk regionale producten. Dit vraagt om een goede samenwerking tussen regionale producenten van zowel vers (melk, eieren en spek) als droog (pannenkoekenmeel, stroop en jam) uit de regio.

Deze samenwerking wordt vanuit de provincie financieel ondersteund. Uiteindelijk moet dit leiden tot een bijdrage aan de ontwikkeling van biologische producten in het algemeen en een versterking van de specifieke regio activiteiten in het bijzonder.
Provincie:
Tag(s):