donderdag, 12. januari 2006 - 15:11

Gedeputeerde in strijd tegen dakloosheid

Arnhem

Hans Esmeijer, gedeputeerde van de provincie Gelderland, bracht op donderdag 12 januari een werkbezoek aan enkele Arnhemse voorzieningen voor daklozen. Tussen 10.00 uur en 12.00 uur ging de gedeputeerde kijken bij respectievelijk het dagloonproject en het dienstencentrum.

Doel van het werkbezoek van gedeputeerde Esmeijer is om een tussentijdse indruk van activiteiten en projecten op te doen, die bijdragen aan de aanpak van dakloosheid. Verantwoordelijk wethouder Jantien Vlam begeleidt de heer Esmeijer bij diens bezoek.

De provincie Gelderland ondersteunt in de periode 2005 – 2007 acht Gelderse steden en hulporganisaties, in de strijd tegen dakloosheid. Daartoe is in 2004 het project ‘De Gelderse strijd tegen dakloosheid’ opgezet. Het project kent drie doelstellingen: vermindering van het aantal daklozen in Gelderland, verbetering van de kwaliteit van leven van de daklozen en vermindering van overlast.

Nu, halverwege de looptijd, wil verantwoordelijk gedeputeerde Hans Esmeijer graag met eigen ogen zien hoe het er voor staat. Daarom ‘tourt’ hij de komende maanden langs de acht grote Gelderse steden. De gedeputeerde bezoekt de steden samen met zijn daklozenambassadeur Jan Janse.

Donderdag 12 januari was Arnhem aan de beurt. Belangrijke thema’s voor Arnhem zijn ondermeer dagbesteding en werk, tweede kanshuisvesting en schuldhulpverlening. Deze onder-werpen vormen de rode draad voor het bezoek van Hans Esmeijer. Overigens bezocht gedeputeerde Esmeijer samen met wethouder Jantien Vlam eind december al De Boei, de 24-uursopvang voor drugsverslaafden.

Esmeijer zal met wethouder Vlam en andere betrokkenen bij de daklozenproblematiek bespreken of er knelpunten in de ketenaanpak van de dakloosheid zijn en wat gemeenten, zonodig geholpen door de provincie, daaraan kunnen doen. Ook wordt gekeken naar initiatieven die gemeenten kunnen nemen om de dakloosheid verder tegen te gaan.
Provincie:
Tag(s):