vrijdag, 29. september 2006 - 12:20

Gedichtenbundel Dromen en Wensen

Rhenen

“Ik zou wel eens in de hemel willen zijn, kijken hoe het daar is.
Kijken of ik alle dingen op aarde mis.
Kijken of je daar kan zweven en dat je daar rustig kan leven�.

Zo begint het gedicht van de 10-jarige Francis. Francis had kanker en schreef al op jonge leeftijd gedichten. Zij wilde dolgraag dat deze uitgegeven zouden worden en daar heeft Doe Een Wens Stichting Nederland voor gezorgd. Deze stichting vervult de liefste wens van ernstig zieke kinderen.

Geïnspireerd door de gedichten van Francis, heeft Doe Een Wens basisscholen in Nederland gevraagd mee te doen aan een gedichten- en tekeningenwedstrijd met als thema “Dromen en Wensen�. Van de inzendingen is een selectie gemaakt waarvan een gedichtenbundel is samengesteld.

Deze bijzondere gedichtenbundel is donderdag 27 september officieel gepresenteerd in het Ouwehands Dierenpark. Tijdens de feestelijke presentatie werden er gedichten uit de nieuwe bundel voorgedragen door onder andere Driek van Wissen, dichter des Vaderlands, Jacques Vriens en verschillende kinderen die een bijdrage hebben geleverd voor de bundel. Jamai Loman en Jacques d’ Ancona, beide ambassadeur van de stichting, overhandigden het eerste exemplaar van de bundel aan de ouders van wenskind Francis.

Vanaf vandaag ligt de gedichtenbundel in de boekhandel. Ook is het boek verkrijgbaar bij alle filialen van de V&D en via www.doeeenwens.nl . Met de opbrengst kan Doe Een Wens nog meer wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte vervullen.
Provincie:
Tag(s):