dinsdag, 18. juli 2006 - 15:28

Geen lichamen gevonden bij huiszoeking in Brüggen

Brüggen (D)

Het technisch onderzoek in een woning aan de Heide in het Duitse Brüggen, zal vandaag worden afgerond. Dit meldt de politie. Het onderzoek werd vandaag opgestart in het kader van het onderzoek naar de twee Venraynaren, die sinds 11 mei worden vermist. De Nederlandse recherche werkt hiervoor samen met haar Duitse collega’s.

Tijdens het onderzoek in en rondom de woning zijn de lichamen van de vermiste Fouad Bendella en Karim Fourkour uit Venray niet aangetroffen. Ook zijn er geen aanhoudingen verricht, aldus de politie. Ze wil in het belang van het onderzoek niet zeggen of er bruikbare sporen zijn aangetroffen. De doorzoeking vindt plaats op verzoek van de Nederlandse rechter-commissaris.

De politie gaat er vanuit dat de twee mannen van 19 en 23 jaar door een misdrijf om het leven zijn gebracht, nadat bloedsporen van hen werden aangetroffen in een hennepplantage aan de Potstraat in Venray. Op 15 juni deed de politie vervolgens een inval in een woning aan de Brandemolen in Arcen, maar ook hier werden de lichamen van de vermiste Marokkaanse Venraynaren niet aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):