maandag, 6. februari 2006 - 21:10

Geen natuurlijke dood in rietkraag gevonden baby

Doetinchem

De baby die op zondag 29 januari werd gevonden in een vijver aan de Torontostraat in Doetinchem, is geen natuurlijke dood gestorven. Dit is gebleken uit onderzoek. Dit heeft het rechercheteam maandagmiddag bekend gemaakt. Of er sprake is van een misdrijf of van een ongeval is nog niet duidelijk. Dit moet blijken uit verder onderzoek. Duidelijk is wel dat het kindje na de geboorte enige tijd heeft geleefd.

De pasgeboren baby werd op zondagmiddag 29 januari rond 16.30 uur door spelende kinderen gevonden in een vijver. Het kind was al overleden. Direct na de vondst werd de omgeving van de vijver afgezet voor een dagenlang uitgebreid sporenonderzoek. Ook werd een buurtonderzoek gestart in de wijk De Hoop en rechercheurs zijn daar nog steeds mee bezig.

Het rechercheteam dat met dit emotionele en gevoelige onderzoek bezig is, is nog steeds op zoek naar tips en informatie. Getuigen die iets opvallends hebben gezien in de buurt van de vijver, of die over andere informatie denken te beschikken, worden verzocht te bellen via het gratis getuigennummer 0800-0233394 of met het Meldpunt Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.
Provincie:
Tag(s):