woensdag, 14. juni 2006 - 20:24

Geen races op eerste dag Texel dutch open 2006

Texel

Op woensdag 14 juni 2006 voeren de 64 ingeschreven teams niet uit voor de eerste races van de Texel Dutch Open 2006. Een naderende regenbui met zware windstoten deed de wedstrijdorganisatie besluiten om de deelnemers aan de wal te houden. Uiteindelijk bleek het mee te vallen en bleef het bij druilerig weer. Het officieel door het Watersportverbond erkend Nederlands Kampioenschap Catamaranzeilen duurt nog tot en met vrijdag 16 juni 2006. Op zaterdag gaat de 29ste Zwitserleven Ronde om Texel van start met naar verwachting 450 boten.

De winnaars van de Texel Dutch Open 2005, Simon Kearns en Ben Burns (UK), zijn er klaar voor om met de Hobie Tiger hun titel te verdedigen. Kearns: "We hebben er hard voor getraind en leven al drie maanden naar dit evenement toe. We weten nu wat we kunnen verwachten, dus we gaan ervoor." Vorig jaar presteerden de jonge en ambitieuze Britten sterk bij lichtweer, maar hadden ze iets meer problemen tijdens de ruige Ronde.

Ze sloegen over de kop. Kearns: "Hopelijk kunnen we de kopgroep dit jaar meer pushen. De voorspellingen zijn in ieder geval goed voor ons." Morgenochtend staan er minimaal twee races op het programma. De weersvoorspellingen zijn goed met een noordenwind kracht drie.
Categorie:
Tag(s):