maandag, 10. juli 2006 - 11:38

Geen schadelijke stoffen bij brand Barneveld

Barneveld

In een pand aan de Harselaarseweg 53 op het industrieterrein Harselaar heeft een zeer grote brand gewoed met zware rookontwikkeling. Om 8.25 uur werd een binnenbrand gemeld door een medewerker van een opslagbedrijf in relatiegeschenken. Om 8.27 uur is de brandweer uitgerukt met twee tankautospuiten.

Toen de brandweer ter plaatse kwam was de brand reeds uitslaand waarop het nader bericht grote brand is gegeven. Hierop hebben de korpsen van Nijkerk en Lunteren assistentie verleend. Omstreeks 9.00 uur is een extra peleton brandvoertuigen ingezet. In verband met de bosbrand op de Hoge Veluwe van afgelopen zondag, moest hiervoor een beroep worden gedaan op de brandweerregio Utrecht. Om 12.15 uur kon het sein brandmeester worden gegeven en is het nablussen begonnen. Het nablussen zal kunnen duren tot het begin van de avond.

Het pand is grotendeels verloren gegaan. Het achterste gedeelte van het bedrijfspand dat door een scheidingsmuur van het voorste gedeelte was afgescheiden kon worden gered. Door de snelle inzet van meerdere korpsen heeft de brandweer weten te voorkomen dat de brand kon overslaan naar omliggende panden. Er zijn geen slachtoffers gevallen. De medewerkers wisten op tijd het pand te verlaten. Burgemeester Houben van Barneveld heeft zich ter plekke laten informeren over de stand van zaken van de brandbestrijding.
Provincie:
Tag(s):