vrijdag, 1. september 2006 - 15:38

Geen sporen meer van ratten in havenkom Almere Haven

Almere

Op 10 augustus heeft de gemeente in de havenkom in Almere Haven extra maatregelen genomen om ratten te bestrijden. Naar het lijkt met succes, want al een aantal weken worden geen rattensporen aangetroffen bij de lokdozen die zijn geplaatst bij de schuilplaats van de dieren.

De maatregelen werden genomen na consultatie van de Stichting Kennis en Adviescentrum Dierenplaagbestrijding (KAD). Die constateerde op 10 augustus dat er sprake was van holen in een plantsoen bij de havenkom.

Direct daarna heeft de gemeente de inwerpzuil voor GFT-afval van buurtbewoners buiten werking gesteld (het afval kon tijdelijk bij het restafval), lokkisten met gif geplaatst in het plantsoen en extra toezicht ingesteld om de kisten dagelijks te controleren en te voorkomen dat afval of voedsel op straat voor de ratten voorhanden was.

Als laatste maatregel wordt de beplanting die als schuilplaats voor ratten kan dienen nog uit het plantsoen gesnoeid. De lokkisten worden weggehaald omdat er geen ratten (meer) lijken te zijn en het gif inmiddels is uitgewerkt.
Provincie:
Tag(s):